کارنوشت درس تکنولوژی های ارتباطی جلسه2 Mobile_Health

ساخت وبلاگ

به نام خدا

 

کارنوشت 2: اپلیکیشن های موبایلی حوزه سلامت «m_health »

نویسنده: حانیه محبی زاده

با توجه به پیشرفت و توسعه تکنولوژی در زمینه های گوناگون مثل: فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی پزشکی می توان گفت امروزه تکنولوژی یکی از مهم ترین ابزاری است که دانشمندان علوم مختلف می توانند با بهره گیری از آن، دستاورد های شگرفی را تولید کنند. منظور از این دستاورد ها اپلیکیشن هایی است که هم از تعداد زیاد وهم تنوع بسیار در حوزه های مختلف وجود دارند. مثل اپلیکیشن های کتابخوان که کار ما را در خواندن کتاب آسان تر کرده و باعث صرفه جویی در وقتمان شده است. در واقع این اپلیکیشن ها که بعضی از آن ها هم قابلیت نصب روی سیستم عامل کامپیوتر وهم سیستم های موبایلی را دارد کاربرد های زیادی دارند. یکی از این کاربرد ها استفاده از اپلیکیشن های موبایلی در حوزه سلامت و درمان است. برنامه هایی که به کمک بیماران و پزشکان می آیند تا فرآیند درمان را تسریع ببخشند. این اپلیکیشن ها در برخی موارد و درمان بعضی بیماری ها از جمله ناتوانی های جسمانی فراتر از یک ابزار صرفا مهندسی یا پزشکی عمل کرده و به یک مشاور یا راهنما برای بیمار تبدیل می شوند. این برنامه ها قادرند برنامه های مدون و منظم درمان را برای بیماران طراحی و به آن ها یادآوری کنند، مواردی مثل انتخاب پزشک معالج با توجه به نوع بیماری، یا تعیین نوع داروی مصرفی را می توانند به کاربران خود مشاوره دهند. البته حوزه اپلیکیشن های موبایلی پزشکی بسیار وسیع است و هرکدام از این برنامه ها قابلیت و کاربرد مشخصی دارد.اما من در این مطلب قصد دارم به معرفی دو اپلیکیشن جالب در حوزه پزشکی بپردازم. این اپلیکیشن یک برنامه موبایلی مشاور و راهنما در حوزه سلامت و پزشکی است که فعالیت های گوناگونی مثل؛ کمک در انتخاب پزشک متخصص و درمانگر، ودادن اطلاعاتی در مورد خدمات درمانی مثل نزدیکترین داروخانه یا آدرس مرکز رادیولوژی و عکس برداری به کاربران. درواقع این اپلیکیشن بیشتر برای خدمات رسانی به بیماران طراحی شده است و امکانات ویژه ای را در اختیار آن ها قرار می دهد برای مثال بیماران می توانند اطلاعات پرونده پزشکی خود را در این برنامه ثبت کنند و درهنگام مراجعه به پزشک و یا تهیه دارو از آن استفاده کنند که این بخش بانک اطلاعاتی پزشکی بیمار نامیده می شود.

 

 اپلیکیشن ایرانی « دکترساینا»


می توان گفت یکی از پرطرفدارترین اپلیکیشن های حوزه پزشکی در ایران دکتر ساینا است. اپلیکیشنی که روح تازه ای به بازار راکد اپلیکیشن های پزشکی دمید و پتانسیل بسیار بالای این حوزه برای سرمایه گذاری و توسعه اپ های بیشتر را برای ما در بازار فناوری ایران، آشکار کرد.با اپلیکیشن «دکتر ساینا»می توانید عوارض داروهای مصرفی تان را بدانید، به علل و مکانیزم عمل بیماری ها پی ببرید و پیش از مراجعه به پزشک تحلیل ساده ای از نتایج اپلیکیشنی که خود را به عنوان یک بانک قدرتمند اطلاعات پزشکی، دارویی و مراکز خدمات درمانی کشور معرفی کرد و به واسطه عملکرد خوبش موفق شد که عنوان بهترین اپ حوزه سلامت سال 95 از دیدگاه مردم و همچنین دیجیاتو را از آن خود کند.داشته باشید. تمام این ها به کنار، اپلیکیشن اجازه جستجوی پزشکان اطراف و رزرو آنلاین وقت را هم به شما می دهد.این اپلیکیشن توسط تیم تخصصی و کارشناس این مجموعه به تازگی به روز شده و این نسخه جدید قابلیت های فراوانی دارد. نسخه جدید دکتر ساینا آرشیو اطلاعات مراکز درمانی و داروخانه های سراسر کشور را از نسخه های قبلی تکمیل تر کرده، آدرس ها تصحیح شده و شماره تلفن های جدید جایگزین شده اند، به طوری که می توان گفت که حالا تمام شهرهای بزرگ و مهم کشور را پوشش می دهد. نکته خوب این که یک بار بارگذاری تمام این ها کافیست که برای همیشه به طور آفلاین هم به آن ها دسترسی داشته باشیددر بخش بانک سلامت می توانید با انتخاب استان و شهر، نزدیک ترین داروخانه ها، آزمایشگاه ها، بیمارستان ها و مراکز تصویر برداری نزدیک به محل زندگی تان را پیدا کنید. این امکان از روی نقشه هم برایتان فراهم شده که برای رفتن به سوی این مراکز نیازی به خروج از دکتر ساینا نداشته باشید. جستجوگر دکتر ساینا هم از فیلترهای جستجو بی بهره است که این مسئله هم احتمالا به تفکیک بندی نشدن اطلاعات بر می گردد. بنابراین شاید بهتر باشد که تیم دکتر ساینا در نسخه های بعدی برنامه ای برای دسته بندی منظم بانک اطلاعاتی اش داشته باشد. در این صورت کاربر خیلی راحت تر و سریع تر می تواند اطلاعات مورد نیازش را از اپلیکیشن استخراج کند.
البته به نظر می رسد که مسیریابی از روی نقشه هنوز به ثبات لازم نرسیده، چرا که گاها به مشکل فورس کلوز بر می خورید یا اینکه اصلا نقشه اپلیکیشن بارگذاری نمی شود. این مشکلات فنی باعث شده که خیلی نتوانید روی مسیریابی نقشه دکتر ساینا حساب باز کرده و فقط به خواندن آدرس اکتفا کنید. خصوصیت جدید و فوق العاده کاربردی دیگر دکتر ساینا هم امکان گرفتن مشاوره آنلاین از پزشکان محسوب می شود. گاهی اوقات امکان مراجعه حضوری به یک پزشک ممکن نیست اما می توان یک سری راهنمایی ها را به صورت اینترنتی هم دریافت کرد.

امکان گرفتن مشاوره آنلاین از پزشکان متخصص را باید جزو قابلیت های بسیار خوب دکتر ساینا قلمداد کنیم.
در نسخه جدید دکتر ساینا می توانید با پیدا کردن پزشک متخصص، سوالات تان را به صورت متنی یا صوتی با آن ها مطرح کنید. پزشک وظیفه دارد که حداکثر تا 10 ساعت پس از ارسال درخواست به شما پاسخ بدهد.
برای دریافت پاسخ، می بایست به پزشک حق مشاوره بدهید. این حق مشاوره بسته به تخصص پزشک می تواند متغیر باشد. اما به طور متوسط می توان گفت که بابت ارسال هر سوال (چه متنی چه صوتی) می بایست چیزی در حدود میانگین پنج هزار تومان هزینه کنید؛ هزینه ای که شاید کم نباشد اما بتواند جان انسانی را نجات بدهد.


در حال حاضر پزشکان زیادی در دکتر ساینا مشاوره نمی دهند، اما افراد حاضر همگی متخصص هستند و از امتیازاتی که دریافت کرده اند پیداست که اکثر کاربران از آن ها راضی بوده اند. بنابراین این خصوصیت را باید جزو مزایای بزرگ دکتر ساینا بدانیم و امیدوار باشیم که در آینده هم پزشکان و هم کاربران بیشتری از آن استقبال به عمل آورند. اما رایگان بودن دکتر ساینا و دسترسی آفلاین به بانک اطلاعاتی، تلاش برای تقویت ارتباط پزشک و بیمار با امکاناتی مثل مشاوره و نوبت دهی آنلاین و کمک به ارتقای سطح آگاهی جامعه در حوزه سلامت عواملی هستند که بتوانیم دکتر ساینا را یکی از مفیدترین اپلیکیشن های پزشکی و درمانی قلمداد کنیم.
دکتر ساینا در تلاش بوده که تمام نیازهای درمانی کاربر را به شکل زنجیره وار برآورده کند؛ از اطلاعات بیماری ها و روش های درمان آن ها گرفته تا یافتن مراکز درمانی و سپس رزرو آنلاین وقت دکتر یا گرفتن مشاوره از راه دور. این موضوعی است که باعث می شود برای این مجموعه و سرویس های مشابه آن آینده خوب و روشنی را متصور باشیم. در پایان می توان برای این اپلیکیشن تازه وارد در دنیای فناوری های پزشکی آینده روشنی را متصور بود و باید گفت این اپلیکیشن با چنین قابلیت هایی برای اولین بار در ایران بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

 

کارنوشت درس تکنولوژی های ارتباطی جلسه2 Mobile_Health...
ما را در سایت کارنوشت درس تکنولوژی های ارتباطی جلسه2 Mobile_Health دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : haniehmohebi بازدید : 100 تاريخ : پنجشنبه 3 اسفند 1396 ساعت: 2:09